Cara Nak Buat Kuih Kastard

Kalau lembik tambahkan tepung gandum sedikit. Mula-mula gaul sebati bahan bertanda guna senduk.


Resipi Puding Kastard Jagung Sedap Lembut Bergedik

Ayak bahan A dan ketepikan.

. Masukkan bahan tepung tadi dan uli sedikit demi sedikit hingga membentuk doh yang cantik dan lembut. Tak perlu kacau lama ya. Kebiasaannya ada 2 versi semperit satu yang klasik dan satu lagi semperit susu yang diletak susu pekat.

2 sdb tepung kastard 2 sdb tepung jagung. Glaze 2 kuning. Pastikan butter anda pada suhu bilik.

Kali ni Che Nom nak share resepi biskut semperit klasik semperit klasik ni memang biskut yang mesti ada kat rumah Che Nom tiap-tiap kali raya. Uli kesemua bahan hingga tidak melekat di tangan. Dalam bekas asing masukkan semua bahan B dan kacau dengan senduk kayu supaya sebati sahaja.

Kemudian masukkan tepung gandum tepung kastard dan tepung jagung. Biskut semperit ni tak mudah rapuh bila kita pegang rangup tapi gebu dan cair di mulut bila dimakan. Bakar 170०C selama 15 minit atau bergantung pada suhu masing-masing.

Ambil satu bahagian koko buat kan panjang dan satu bahagian ori buatkan panjang. Kemudian terapkan letak inti dan glaze kuning telur. Lepas tu masukkan dalam acuan.

Resipi almond london dan cara buat almond london adalah seperti berikut. Tekan dan potong dengan pisau tebal mana kita nak. Cara Penyediaan Resepi Tart Nenas Cair Di Dalam Mulut.


Puding Jagung Kastard Mudah Easy Custard Corn Pudding Youtube


Cara Buat Puding Kastard Jagung Paling Simple Sekali Hanya Gunakan 5 Bahan Mudah Je Port Makan


Resepi Puding Kastard Jagung Yang Mudah Sedap


Cara Cara Buat Kastard Jagung Sedap Youtube

Comments

Popular posts from this blog

How to Get Motivated to Study

To Kill a Mockingbird Chapter 3 Summary